

(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Stewia jest w naszych warunkach rośliną jednoroczną, której liście są 20 razy słodsze od cukru spożywczego, a zawierają niewiele kalorii. Przeznaczenie: może być stosowana do słodzenia napojów, potraw przez osoby dbające o linię lub chore na cukrzycę. Można stosować świeże liście lub susz. Stewiozyd nadający liściom słodki smak zachowuje swoje właściwości nawet w temperaturze 200 stopni C, nadaje się także do wypieków. Wskazówka: nasiona wysiewając pozostawiamy na wierzchu - na słońcu lepiej kiełkują. Optymalna temperatura kiełkowania to 20-25 st. C. Wymaga stałej wilgotności podłoża, ale nie można przelać. Wierzchołki pędów należy uszczykiwać.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana